Sven Kramer nog niet fit

Sven Kramer is nog steeds niet klaar met zijn bovenbeenblessure. Hij was in ieder geval niet bij de aftrap voor het nieuwe schaatsseizoen van zijn ploeg TVM. Volgens de officiele lezing mag Kramer van coach Gerard Kemkers en sportarts Peter Vergouwen nog niet meetrainen met het gezonde deel van de ploeg. Sven revalideert apart. Ik blijf het een raar verhaal vinden… (Foto: TVM)

Coach Kemkers doceert in de Volkskrant: ‘Een herstelproces als dat van Sven verloopt met hoogjes en laagjes. Dan val je weer terug in dat proces en moet je weer opkrabbelen. Wij moeten daarin een balans vinden. Dat gebeurt in de driehoek, met Vergouwen, met Sven en met mij. Sven maakt progressie, dat is zeker.’

Kramer heeft last van een blessure in het bovenbeen, in de quadriceps. Het is een zenuwaandoening die aanvoelt als een knieblessure. Hij is inmiddels al 13 maanden niet in staat om topsport te bedrijven.

Bron: TVM

Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sven Kramer nog niet fit

  1. Lianne

    Het is ondertussen toch wel zorgwekkend te noemen dat zo´n jonge sterke topsporter van nog geen 25 jaar, al meer dan een jaar aan de kant staat;Zonder dat er een duidelijke verbetering is opgetreden.
    Gaat het allemaal nog wel goed komen met Sven? Een zenuwblessure klinkt ernstig en niet iets om te onderschatten. Er zijn meer voorbeelden van toppers die na hun blessure nooit meer terug aan de wereldtop kwamen zoals o.a. Uytdehage,Zandstra en niet te vergeten coach Kemkers. Laten we hopen dat Kramer dit lot bespaart blijft en niet in dit rijtje thuis hoort.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>