Sven Kramer was rijbewijs kwijt

Horen we eindelijk iets over Sven Kramer .. is het jammergenoeg toch weer een akkefietje dat hem in een negatief daglicht stelt. De schaatser van TVM – die al anderhalf jaar geen wedstrijden meer heeft gereden vanwege een mysterieuze beenblessure – moest onlangs zijn rijbewijs inleveren vanwege een forse snelheidsovertreding. Kom op Sven, verras ons nu weer eens in positieve zin!

Kramer reed 125 kilometer per uur op de Afsluitdijk  terwijl daar op dat moment een snelheidsbeperking gold van 70 kilometer per uur. Het Openbaar Ministerie vorderde daarop het rijbewijs van Kramer in.

Vrijdag betuigde de Fries spijt: “Ik betreur dat het zo is gelopen. Dit had nooit mogen gebeuren.” Hij heeft zijn rijbewijs inmiddels terug.

Overigens gaat het met de revalidatie van Kramer de goede kant op. Volgens coach Gerard Kemkers is hij klaar voor intensievere trainingen: ,,Ja, ook op het ijs. Daarop heeft hij qua techniek en gevoel niks ingeleverd.”

Kramer miste het gehele afgelopen seizoen door de blessure aan zijn rechterbovenbeen. De Fries liet zich door verscheidene specialisten onderzoeken, maar een oorzaak van zijn klachten werd nooit gevonden.

Of Kramer al bij de eerste World Cup van het seizoen aanwezig is durft Kemkers niet te voorspellen. “Daar ga ik geen percentage op loslaten. We gaan zien hoe het gaat en nemen de tijd om dingen bij te sleutelen.”

De eerste World Cup staat voor 18 november op het programma in het Russische Chelyabinsk.

Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>