Schaatsspullen weer terecht

En zo kwam alles gelukkig toch weer goed! De vrachtwagen met spullen van de Nederlandse ploeg is woensdagmiddag toch gearriveerd in Astana. Het leek er even op dat de truck in een hinderlaag was gelokt en dat de spullen gestolen waren. Niets bleek minder waar:de vrachtwagen was in een sneeuwstorm terecht gekomen. Getuigen de foto .. Geweldig toch, schaatsen in de voormalige Sovjet-Unie!

Als gevolg van de weersomstandigheden liep de tocht van Tsjeljabinsk naar Astana (1000 kilometer) veel vertraging op.  Op een gegeven moment verloor de vrachtwagen met onder meer fietsen, schaatspakken en reclamedoeken zelfs alle communicatie met de buitenwereld, bevestigde oud-schaatser en nu bestuurslid van de Russische bond Alexander Kibalko.

De vrachtwagen was volgens Kibalko in een sneeuwstorm terechtgekomen, waardoor de weg naar Astana onbegaanbaar werd. Pas nadat de politie woensdagochtend de weg had vrijgegeven, kon de chauffeur zijn weg vervolgen en bereikte hij enkele uren later de Kazachse hoofdstad.

Bron: Schaatsen.nl.

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Colofon
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>