NADA spreekt Pechstein vrij

Claudia Pechstein is door het Duitse dopingagentschap NADA vrijgesproken van dopinggebruik. De  uitspraak heeft betrekking op de periode maart tot september 2011. Het gaat dus niet om de twee jaar schorsing die ze eerder kreeg opgelegd vanwege afwijkende bloedwaarden.

 

Pechstein had bij het WK Afstanden in maart van dit jaar opnieuw abnormale bloedwaarden. Daarvan deed ze zelf aangifte. Voor diezelfde afwijking werd ze in 2009 voor twee jaar geschorst.

Pechstein is blij met de uitspraak: “Nu heeft ieder van mijn critici eindelijk zwart op wit dat ik ook als veertigjarige mijn topprestaties volledig schoon op het ijs breng”, zegt ze in de Berliner Morgenpost.

Tegelijkertijd benadrukt Lars Mortsiefer van het dopingagentschap dat de uitspraak niets veranderd aan Pechsteins schorsing van de afgelopen jaren. “Wat we vastgesteld hebben heeft echter geen invloed op het verleden en houdt ook geen rehabilitatie met terugwerkende kracht in.”

Pechstein had al plannen om een schadevergoeding in te dienen tegen de Duitse schaatsbond lopen en overweegt nu haar zaak opnieuw voor het internationale sporttribunaal CAS te brengen. Daar zou de uitspraak van het NADA wellicht enige invloed kunnen hebben.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>