Publiek wil geen DJ maar een dweilorkest

Het publiek bij schaatswedstrijden wil geen diskjockey maar een dweilorkest tijdens de dweilpauze. Dat blijkt uit een ‘onafhankelijke’ steekproef die dweilorkest Kleintje Pils vrijdag liet uitvoeren in Thialf in Heerenveen tijdens het WK Afstanden.

(Foto: Kleintje Pils)

Tijdens het WK kreeg het publiek de keuze voorgelegd door wie ze het liefst zouden worden vermaakt: een DJ of een Dweilorkest. Ruim duizend schaatsfans mochten hun mening geven. Slechts een zestal supporters gaf de voorkeur aan diskjockey. De overgrote meerderheid (99%) wees echter deze mogelijkheid af. Zij wilden tijdens de dweilpauze worden vermaakt door een dweilorkest. Aanleiding voor deze steekproef was de al geruime tijd voortdurende discussie in de media over vernieuwing van de schaatssport. Daarbij deden (sport)journalisten regelmatig de suggestie dat het publiek uitgekeken zou zijn op een dweilorkest en liever kiezen voor een DJ.

“Nog nooit is het schaatspubliek hier echter zelf over gevraagd,” aldus bandleider Ruud Bakker. “Wij vonden het de hoogste tijd dit wel te doen. De uitslag is bijna Noord-Koreaans te noemen, zo overweldigend eensluidend was de keuze voor het dweilorkest. Wij zijn echter wel blij met de uitkomst. De bewijzen liggen nu wel op tafel. Iedereen kan het inzien. Mensen zijn verknocht aan deze schaatstraditie. Hieruit blijkt niet dat mensen tegen vernieuwing zijn in de schaatssport, maar simpelweg dat ze erg verknocht zijn aan een dweilorkest. Deze traditie willen ze niet zien sneuvelen. Pertinent niet.”

Bron: Geen DJ maar een Dweilorkest – Pretband Kleintje Pils.

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Colofon
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>