Meteoconsult:extreme winter

Nog nagenietend van de zomerse temperaturen van vorige week, slaan de weermannen ons nu alweer om de oren met de voorspellingen voor komende winter. En het belooft wat hoor! Tenminste, als we Meteoconsult moeten geloven. Nederland kan zich opmaken voor een extreme winter met zeer koude dagen, zegt het weerinstituut. De eerste periode van kou wordt al aangegeven voor begin november.

Dennis Wilt van Meteoconsult voorspelde maandagavond in EenVandaag een koudere winter dan gemiddeld. Net als vorig jaar zal ook deze winter gepaard gaan met veel sneeuwval en extreme lage temperaturen.

De voorspellingen van een koude winter passen in het weerbeeld van de afgelopen jaren. Studies geven aan dat een afnemende activiteit van de zon hiermee in verband staat. Er wordt zelfs al gesproken van ‘een kleine ijstijd’.

Bron: Meteoconsult

Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Jorien ter Mors in medailletaxi
Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Meteoconsult:extreme winter

  1. Richard

    Hmmm .. zullen we er dan maar rekening mee houden dat het warm water gaat regenen deze winter?

      /   Reply  / 
  2. John

    Was dit niet hetzelfde Meteoconsult als dat wat een droge, warme zomer voorspelde…..?

      /   Reply  / 
  3. john wayne

    Dit zou wel ééns kunnen,als we de afgelopen 2 winters hebben gehad dan was de koude inval ook ergens in november.En ook de afname van de zonnekracht kan een rol spelen.Ik hoop enkel dat we geen kleine ijstijd meemaken.Maar we zullen het toch maar moeten afwachten.De hete zomer is er ook niet gekomen.

      /   Reply  / 
  4. annie

    ik geloof er niks van maar als het gebeurd vind ik het wel leuk

      /   Reply  / 
  5. David

    In Noord-Holland bereid men zich juist voor op de derde Twaalfstedentocht. In 1676 voor het eerst geschaatst en in 1822 voor het laatst: 320km door de provincie Noord-Holland. Ver voor men ooit had gehoord van de Elfstedentocht. Via de online game http://www.detwaalfstedentocht.nl krijg je alvast een voorproefje ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>