Leenstra Nederlands kampioene allround

Marrit Leenstra heeft woensdag in Heerenveen haar eerste nationale allroundtitel veroverd. En geloof me, er zullen er nog vele volgen! Met Leenstra is een heus allroundtalent opgestaan dat de komende jaren ook internationaal hoge ogen zal gaan gooien.

De ‘alleskunner’ van Hofmeier begon met een riante voorsprong aan de afsluitende 5000 meter maar zelfs op die afstand wist ze het verlies binnen de perken te houden. Ze werd derde in 7’18’59, waarmee ze slechts enkele seconden hoefde toe te leggen op de winnende tijd van Jorien Voorhuis: 7’15’24.

Voorhuis legde met de winst op de 5 kilometer beslag op het zilver bij het NK Allround. Ze passeerde in het eindklassement Diane Valkenburg die ten val kwam op de 5000 meter.

Valkenburg had de tegenwoordigheid van geest om razendsnel op te staan en haar rit af te maken. Zo wist ze uiteindelijk nog de achtste tijd op de klok te zetten: 7’27’85. Ze zakte daardoor slechts één plaatsje in het klassement en werd derde.

De top-3 van het NK Allround (Leenstra, Voorhuis en Valkenburg) wordt zo goed als zeker afgevaardigd naar het EK Allround in Collalbo, begin januari. Ireen Wüst was eerder al aangewezen voor de Europese titelstrijd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

Klik hier voor het eindklassement dames NK Allround 2011.

Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>