Erben Wennemars doet mee aan NK Afstanden

Eén van de meest tot de verbeelding sprekende Nederlandse schaatsers maakt binnenkort zijn rentree in het langebaanschaatsen. Niemand minder dan Erben Wennemars doet eind oktober mee aan het NK Afstanden. Wennemars vertelde dat maandagavond in het radioprogramma BNN Today.

De voormalig wereldkampioen sprint plaatste zich afgelopen weekend voor de 1500 meter. Bij de IJsselcup in Deventer werd hij vierde op de schaatsmijl.

“Ik beleef nog heel veel plezier aan het schaatsen. Soms denk ik: ‘zou ik het nog kunnen?’ En dan mag ik het alleen maar doen als ik het nog supergoed kan”, zo verklaarde Wennemars zijn besluit om mee te doen aan het NK.

Hij heeft overigens geen plannen om mee te doen aan de Olympische Spelen in Sotsji. “Daarvoor zijn de echte mannen veel te sterk”.

Erben Wennemars is op zaterdag 26 oktober in de middag te zien op het ijs van Thialf. In 2010 zette hij een punt achter zijn carriere als langebaanschaatser.

Bron: NOS

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>