Shani Davis weg bij Mueller

Dat zat er dik in! Shani Davis heeft onder Peter Mueller nou niet bepaald het beste seizoen uit zijn carrière gedraaid. De Amerikaan gaat definitief weg bij Team CBA van coach Mueller. Davis maakte zijn besluit dinsdag bekend. (Foto: KNSB)

Davis sluit zich, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, aan bij het Amerikaanse shorttrackteam van trainer Jae Su Chun. Davis en Chun werkten eerder ook al samen. Het is niet de bedoeling dat de Amerikaan ook shorttrackwedstrijden gaat rijden.

”Op de lange termijn draait alles om de Spelen van Sotsji”, aldus Davis, die niet teleurgesteld is over de samenwerking met Mueller het afgelopen seizoen. ”Ik heb het afgelopen seizoen veel geleerd van de keuzes die ik heb gemaakt in mijn trainings- en wedstrijdprogramma.”

Helemaal zonder prijzen bleef Davis afgelopen seizoen niet. Bij het WK Afstanden won hij goud op de 1000 meter en de ploegenachtervolging. Ook won hij de wereldbeker op de 1500 meter.

De Noor Havard Bökko en zijn zus Hege maakten onlangs juist de overstap naar Team CBA van Mueller. Ook de Nederlander Lars Elgersma, die vertrok bij APPM, kan naar CBA. Hij neemt daarover binnenkort een besluit.

Bron: ANP

Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>