Barbara de Loor is back

Ex-topschaatsster Barbara de Loor is de nieuwe voorzitter van de stichting Vrouwelijk Schaatstalent naar de Top, dat het Team Op = Op Voordeelshop aanstuurt. Dat werd bekendgemaakt bij de presentatie van de nieuwe schaatsploeg van Renate Groenewold.

“Ik heb het trainerschap nooit geambieerd”, vertelde ze aan schaatsen.nl. “Ik heb dat gewoon niet in mij, om mensen beter te maken. Ik heb jaren in dat wereldje gezeten en ik was heel veel van huis. Dat wil ik niet meer.”

Toch heeft de oud-wereldkampioen zeker niet stilgezeten. “Ik hou me momenteel veel bezig met clinics en met jeugdprojecten. Ik ben nauw betrokken bij de KPN Junior Schaatsclub bijvoorbeeld, dat vind ik heerlijk om te doen. Ik werk graag met kinderen en met verstandelijk beperkten.”

“Dat ik nu als voorzitster aan de slag ga bij de stichting Vrouwelijk Schaatstalent naar de Top is niet zo verrassend”, vindt De Loor. “Ik zit ook in het bestuur van de Jaap Eden-ijsbaan in Amsterdam. Toen Renate me vroeg voor deze functie, heb ik dan ook direct ja gezegd.”

“Ik ga me bezighouden met het regelen van allerlei randzaken om de ploeg tot een groot team smeden. Ik weet bijvoorbeeld hoeveel dagen er nodig zijn voor een voorbereiding op belangrijke toernooien. De trainingskampen zullen we daar op aanpassen.”

Bron: schaatsen.nl

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>