Mark Tuitert wint 1500 meter

Het was niet z’n beste 1500 meter maar wel goed genoeg voor een baanrecord op de IJsbaan Twente. Mark Tuitert won zaterdag in 1:50.10 de schaatsmijl bij Holland Cup in Enschede. Ben Jongejan kwam met 1:50.47 in de buurt van Tuitert, Lars Elgersma zette de derde tijd neer: 1:51.03.

(foto: KNSB)

Ook Elgersma wist zich hiermee te plaatsen voor het NK dat van 4 tot en met 6 november in Heerenveen verreden worden. Tuitert en Jongejan waren al in het bezit van een ticket voor de 1500 meter in Friesland.

De overige vijf startbewijzen die te verdienen waren bij de Holland Cup gingen naar Maurice Vriend, Pim Schipper, Pim Cazemier, Frank Hermans en Hein Otterspeer.

Eerder kwalificeerden naast Tuitert en Jongejan ook Stefan Groothuis, Rhian Ket, Wouter Olde Heuvel, Koen Verweij, Kjeld Nuis, Simon Kuipers, Renz Rotteveel, Ted-Jan Bloemen, Wietse van der Heide en Thom van Beek zich.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Lotte van Beek de snelste. Met een tijd van 2:03.64 liet ze Pien Keulstra, die vrijdag nog de 3000 meter won in Twente, achter zich (2:03.98). De derde plaats was voor Paulien van Deutekom die na 2:04.05 over de finish kwam.

Het drietal hield buiten een podiumplaats ook een ticket voor de NK over aan de wedstrijd. Natasja Bruintjes, Thijsje Oenema en Reina Anema veroverden dat eveneens in Enschede.

Margot Boer, Laurine van Riessen, Marrit Leenstra, Ireen Wüst, Jorien Voorhuis, Ingeborg Kroon, Diane Valkenburg, Linda de Vries, Yvonne Nauta, Annouk van der Weijden, Roxanne van Hemert, Miranda Dekker en Janneke Ensing waren in een eerder stadium al zeker van deelname in Heerenveen.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mark Tuitert wint 1500 meter

  1. cas

    Hoort sjoerd de vries ook niet bij de geplaatste voor de 1500 meter voor mannen

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Pien Keulstra (17) wint 3 km | SCHAATSEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>