Sprintdames beginnen eigen ploeg

Er zat iets aan te komen. Dat kon niet anders. Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer vertrekken bij Control. De sprintdames hadden tot vrijdag de tijd gekregen om op een aanbod van hun sponsor in te gaan. Maar dat deden ze niet! Integendeel. Op een persconferentie presenteerden ze hun eigen ploeg. Zonder geldschieter, zonder naam en zonder begeleidingsstaf. Maar de meiden gaan met frisse moed op eigen kracht verder. Girlpower in het schaatsen. Ik hou d’r van!

Op zich wel gek dat Timmer de ploeg verlaat waarvan ze zelf dik een half jaar geleden aan de basis stond. Samen met haar partner Henk Timmer maakte ze zich sterk voor het vinden van geldschieters na het faillissement van DSB. En bepaald goede ervaringen heeft Marianne nou ook weer niet met het oprichten van een eigen ploeg. Team Timmer (dat er nooit kwam) bracht haar in 2002 bijna aan de rand van de afgrond.

Een sponsor voor haar eigen team kwam er destijds nooit. Mensen die hun medewerking hadden toegezegd aan de schaatsploeg van Timmer (onder meer Wopke de Vegt) wilden hun schulden en kosten op haar verhalen. Ze werd achtervolgd door advocaten en deurwaarders. Er werd beslag gelegd op haar bezittingen. Met de tranen in haar ogen vertelde ze me in die periode dat zelfs haar pinpasje was geblokkeerd. Ze had niet eens geld om boodschappen te doen!

Een hachelijk avontuur waar ze zich – door schade en schande wijs geworden – blijkbaar toch nog een keer in durft te storten. Timmer heeft nu goede hoop dat er op korte termijn een geldschieter wordt gevonden: “We krijgen signalen uit de markt die voldoende hoop geven. Wij willen een vuist maken.”

Control kon niet voldoen aan de financiële garanties die Timmer, Gerritsen en Boer stelden. Niettemin betreuren de dames hun vertrek: “Niemand is blij met deze situatie. De samenwerking met Jac Orie heeft mooie dingen opgeleverd. Maar we staan achter ons besluit, zijn standvastig.”

Namens Control reageerde Lennaert de Hertog op het vertrek van het sprinterstrio: ,,We hebben geprobeerd iedereen een passend aanbod te doen. We vinden het daarom jammer dat we met Marianne, Margot en Annette niet tot overeenstemming zijn gekomen.”

Control is door het vertrek van het sprinttrio nog op zoek naar minimaal twee talentvolle nieuwe schaatsers. Mark Tuitert, die deze week wel zijn contract verlengde bij de schaatsploeg, is ‘not amused’ door de actie van zijn ploeggenotes. Klik hier voor zijn reactie.

Bron: Telegraaf / Nu Sport / website Control

Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>