Van Deutekom maakt Control compleet

control schaatsploeg 2010-2011Daar zou Control wel eens een hele goeie slag mee geslagen kunnen hebben! De ploeg van Jac Orie heeft Paulien van Deutekom aangetrokken. De wereldkampioene allround van het seizoen 2007/2008 – die de afgelopen jaren behoorlijk kwakkelde – heeft een contract van een jaar getekend. Met de komst van Van Deutekom is de Control-formatie compleet.

(Foto: de Control-selectie 2010-2011 inclusief Paulien van Deutekom)

Paulien van Deutekom reed de afgelopen jaren voor TVM maar kon – met name door overtraindheid – de hoge verwachtingen niet waar maken.

Coach Jac Orie ziet haar helemaal zitten: “Met Paulien halen we een geroutineerde allroundster binnen. We focussen ons vanaf dit seizoen met de vrouwen op de middenafstanden (1000,1500 en 3000 meter). Paulien is met haar brede ervaring daarom een waardevolle aanvulling voor de ploeg.”

Voor Paulien van Deutekom betekent haar overgang naar de Control Schaatsploeg een nieuw begin: “De afgelopen zes maanden heb ik echt rust gehad. Tijdens mijn twee maanden in Indonesië realiseerde ik dat ik nog niet klaar was met schaatsen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en heb deze gevonden bij de Control Schaatsploeg. Ik heb veel vertrouwen in Jac Orie en kijk er erg naar uit om met hem, het team en een gezond lijf weer te gaan schaatsen.”

Jac Orie geeft aan dat Paulien al heeft laten zien dat het absolute topniveau haalbaar is door haar Wereldkampioen Allround titel in het seizoen 2007/2008. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we haar dit seizoen maximaal kunnen laten presteren.”

De Control Schaatsploeg staat onder leiding van coach Jac Orie. Zijn ploeg bestaat komend seizoen – naast Van Deutekom – uit de topsprinters Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Jan Smeekens, Laurine van Riessen, Kjeld Nuis, Sjoerd de Vries, allroundster Diane Valkenburg en de talentvolle nieuwkomers Pim Schipper en Janine Smit.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>