Team Groenewold is een feit

Renate Groenewold heeft donderdag de namen bekend gemaakt van de dames die volgend seizoen voor haar schaatsploeg uit zullen komen. Ook is naar buiten gebracht dat Peter Kolder, die vorig jaar Team Liga coachte, samen met Groenewold de schaatssters gaat trainen. (Foto: KNSB)

Natasja Bruintjes, Marije Joling, Carlijn Achtereekte, Moniek Kleinsman en Lisette van der Geest maken de overstap naar de nieuwe damesploeg. Annouk van der Weijden maakte eerder deze week al bekend dat ze voor Team Groenewold gaat rijden.

De ploeg bestaat nu uit zes schaatssters. Volgens coach Peter Kolder zouden daar nog rijdsters bij kunnen komen. Het team van Groenewold is nog wel op zoek naar een hoofdsponsor. De ploeg vraagt bij de KNSB een B-licentie aan.

“Het doel van de ploeg is om vrouwelijke schaatstalenten naar de wereldtop te brengen. De huidige samenstelling van de ploeg is een mix van sprint en lange afstanden waarbij alle rijdsters al de nodige internationale wedstrijdervaring hebben”, zo staat in een persbericht.

Daarnaast heeft het nieuwe schaatsteam een maatschappelijk doel. “Er zal veel aandacht zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van een ieder. De rijdsters zullen zich inzetten voor maatschappelijke projecten zoals voor Stichting Pink Ribbon en is er tijd en ruimte om te kunnen studeren.”

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>