Tuitert stapt over naar Team Beslist.nl

Mark Tuitert vertrekt bij coach Jac Orie en gaat vanaf komend seizoen rijden voor Team Beslist.nl onder leiding van Gerard van Velde. Orie is zwaar teleurgesteld in Tuitert:  “Ik had niet verwacht dat juist hij op deze manier zou vertrekken.” Beslist.nl is de nieuwe hoofdsponsor van de sprintploeg van iSkate, het voormalige team APPM.

Voor Orie is het niet de eerste keer dat hij een belangrijke schaatser onverwachts uit het team ziet vertrekken. Na de Spelen van Vancouver kozen Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer voor een avontuur bij Team Liga. En vlak voor de Olympische Spelen van 2006 in Turijn brak Erben Wennemars met Orie vanwege ‘een vertrouwensprobleem.’

“Maar dit is echt veel gevoeliger”, legt de Hagenees uit. “Ja, echt. Ik heb een veel langere en intensere band met Mark. Nogmaals, ik had dit echt niet verwacht.”  Volgens Orie stelde Tuitert hem maandagavond telefonisch op de hoogte. De coach is vooral verbijsterd over het feit dat de olympisch kampioen op de 1500 meter tekent bij Beslist.nl.

“Ja, wij hebben ook lang met die partij gesproken als opvolger van onze sponsor Control (die na het einde van het afgelopen seizoen vertrok). Dat ging toen niet door. Dat Mark nu uitgerekend daar heen gaat.Ook zij hanteren een bijzondere manier van handelen.”

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tuitert stapt over naar Team Beslist.nl

  1. Bob

    Ik ben benieuwd hoeveel Beslist daarvoor heeft moeten betalen. Tuiterst stapt niet zo maar even over.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>