Op het NK Sprint draait alles om plaatsing

Met Kerst en Oud & Nieuw hadden de schaatsers even vrij, maar komend weekend staat er (gelukkig) weer een wedstrijd op de kalender: het NK Sprint. Het evenement wordt gehouden op de Groningse ijsbaan Kardinge. Het gaat op 8 en 9 januari niet alleen om de titelstrijd, want wie eind januari mee wil doen aan het WK Sprint in Hamar, moet zich in Groningen plaatsen.

 

Dat geldt niet voor Erben Wennemars, Marianne Timmer en Ireen Wüst; die kregen van de KNSB al eerder een ‘vrijkaart’ voor het WK. Blijven er bij de vrouwen twee en bij de mannen drie tickets te verdelen voor Hamar.

 

Ik doe alvast een gokje: Margot Boer (heel sterk dit jaar), Annette Gerritsen (ook steeds beter), Jan Bos (aan zijn stand verplicht), Beorn Nijenhuis (als hij geen brokken maakt) en Jan Smeekens (dankzij zijn fenomenale 500 meters). Maar het deelnemersveld is sterk en dus belooft het NK Sprint een van de spannende wedstrijden van het jaar te worden. We shall see!

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>