KNSB wil naar Zomerspelen

De KNSB wil dat het inline skaten als een olympische sport wordt gezien. Die hoop sprak directeur sport Arie Koops vrijdagmiddag uit in Heerenveen bij de start van het nieuwe schaatsseizoen. De Olympische Zomerspelen van 2020 zijn de ambitie. (Foto: KNSB)

“Wij willen heel graag het inline skaten als olympische sport zien”, verklaarde de directeur sportief Arie Koops vrijdagmiddag in Thialf. “De KNSB zal daarin zijn verantwoordelijkheid nemen.”

Opvallend is dat de KNSB de ambitie heeft om in de toekomst niet enkel het accent te leggen op de langebaan. Naast het inline skaten wordt ook het shorttracken steeds meer van belang voor de bond.

“We behoren nu structureel tot de wereldtop en dat is een goede afspiegeling van waar we naartoe willen”, aldus Koops. “In Vancouver hadden we graag een medaille gehaald met het shorttrack. Dat is helaas niet gelukt. In Sotsji móeten we echter een medaille halen.”

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Filmpje: Yara van Kerkhof in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Suzanne Schulting in de medailletaxi
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>