NK Sprint: Otterspeer aan kop

Dik een jaar geleden schreef ik met een hele vette knipoog dit blogje over sprinter Hein Otterspeer. Wat een heerlijke verschijning op de schaatsbaan. Toen viel hij op bij het NK Afstanden. En nu verbaast diezelfde Otterspeer wederom vriend en vijand door bij het NK Sprint in Heerenveen de gevestigde orde dik te verslaan. Met 1’08’82 haalde hij anderhalve seconde van zijn persoonlijk record af. En gaf hij titelverdediger Stefan Groothuis het nakijken.

Op de 1000 meter moest Groothuis het met 1’09’11 afleggen tegen Otterspeer. En ook in het tussenklassement na de eerste dag moet hij de schaatser van APPM voor zich dulden. Weliswaar met een miniem verschil, maar toch …

Kjeld Nuis reed met 1’09’25 naar de derde plaats op de 1000 meter. Helaas maakt hij geen kans meer op de titel door een val op de 500 meter.

Pim Schipper werd vierde (1’09’61), Sjoerd de Vries vijfde (1’09’64) en Remco olde Heuvel en Lars Elgersma gedeeld zesde (1’09’69).

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 1000 meter heren.

Klik hier voor het klassement na de eerste dag van het NK Sprint.

Aan het begin van dit seizoen zag het er nog heel anders uit voor de rijder van iSkate. In de loop naar het NK Afstanden brak hij zijn rib nadat hij was flauwgevallen op zijn hotelkamer. “Ik lag heel relaxed op mijn bed, toen er werd aangeklopt door de schoonmaakster. Ik ben toen te snel opgestaan en het ging het mis”, legt Otterspeer uit. “Ik viel met mijn borst op het bed. Toen ik wakker werd, voelde het alsof ik een maand had geslapen.”

 

 

Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>