Skobrev wint 5 km, Blokhuijsen leidt EK

De Rus Ivan Skobrev heeft vrijdag bij het EK Allround in Collalbo de 5000 meter gewonnen. Met 6’30’01 bleef hij Koen Verweij (6’30’49) en Wouter Olde Heuvel (6’31’14) voor. Jan Blokhuijsen legde beslag op de vierde plaats met 6’32’21. Dat was genoeg om na de eerste dag van het Europees kampioenschap de leiding te behouden in het algemeen klassement. Wie zou daar nou vooraf z’n geld op hebben gezet? (Foto: KNSB)

Håvard Bøkko eindigde met 6’32’70 als vijfde op de 5000 meter. Renz Rotteveel werd zesde in 6’37’51.

In het tussenklassement gaat Jan Blokhuijsen aan kop, gevolgd door Verweij die zaterdag op de 1500 meter 0,18 seconde moet goedmaken op zijn landgenoot. De Rus Skobrev is nu derde met 0,36 achterstand op Blokhuijsen. De Noor Bøkko is vierde na twee afstanden op 1,11 seconden.

Wouter Olde Heuvel staat na de eerste dag van het EK teleurstellend vijfde in het klassement. Vooral op de 500 meter verspeelde hij veel tijd waardoor hij 2,06 seconden achterstand heeft op de man aan kop. En dat had hij natuurlijk eigenlijk zelf willen zijn .. Renz Rotteveel bezet de zevende plaats in het klassement.

De Italiaan Enrico Fabris levert een loodzwaar achterhoedegevecht op het EK Allround in eigen land. Op de 500 meter kon hij al niet imponeren en ook op de 5 kilometer speelde hij slechts een bijrol: met 6’43’07 werd hij tiende.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

Klik hier voor het tussenklassement heren na twee afstanden.

 

Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>