Vijf Merentocht per direct stopgezet; ijs te zwak!

Veiligheid voor alles, dus begrijpelijk dat de KNSB donderdag de Vijf Merentocht in de kop van Overijssel rond 10.30 uur per direct heeft beëindigd. De eerste toertocht op natuurijs van 2013 trok zoveel belangstelling dat het ijs al snel te zwak was om de tocht door te kunnen laten gaan. Er waren toen al zo’n 17.000 mensen op de tocht afgekomen. Volgens RTV Oost zijn diverse mensen door het ijs gezakt.

(Foto RTV Oost)

“De ijsconditie is slecht en onbetrouwbaar. De toegangswegen zijn vol en er staat laag water op het ijs. Het is gewoon niet meer veilig”, zegt Ramon Kuipers van de schaatsbond.

De KNSB verzoekt dringend om niet meer af te reizen naar Giethoorn en ook niet meer het ijs te betreden.

De politie heeft straten in Giethoorn en Wanneperveen afgezet en laat niemand meer toe. Getuigen melden dat het een enorme chaos is in de plaatsen. Ook cirkelt er een helikopter boven het gebied om de situatie in de gaten te houden.

Op de snelweg A32 (Meppel – Zwolle) ontstond donderdagochtend een lange file voor de afslag Giethoorn. In het landelijke gebied konden de smalle straten het verkeersaanbod niet aan. Ook voor de plaatsen was de onverwacht grote toeloop te veel.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vijf Merentocht per direct stopgezet; ijs te zwak!

  1. Pingback: Vijf Merentocht is eerste toertocht 2013 op natuurijs | Schaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>