Control stopt met schaatsploeg

Control stopt na dit seizoen als sponsor van de schaatsploeg van Jac Orie. Het bedrijf is drie seizoenen hoofdsponsor van het team geweest. Na het faillissement van de DSB Bank, nam Control in 2009 de sponsoring over. Daardoor kon het team, met onder andere Mark Tuitert en Stefan Groothuis in de gelederen, zich optimaal voorbereiden op de Olympische Spelen van Vancouver.

“De schaatsploeg heeft ons een unieke mogelijkheid geboden om onze naamsbekendheid te vergroten en het merk Control te laden”, zegt René van Beek, directeur van Control, in een persbericht . “Dit is gelukt. We kijken dan ook zeer tevreden terug op onze sponsoring in de afgelopen drie seizoenen.”

Teleurstelling

De schaatsploeg reageert met teleurstelling, maar heeft begrip voor de beslissing van Control. Coach Jac Orie: “Voor onze hele ploeg is dit enorm jammer! Control was en is een geweldige sponsor die het lef heeft gehad om zijn nek voor ons uit te steken, juist toen de DSB Bank in een olympisch seizoen omviel. Het enige wat wij nu kunnen doen, voor Control én voor een nieuwe hoofdsponsor, is wat we al jaren doen: keihard rijden!”

Jos Valentijn, voorzitter van de stichting achter de schaatsploeg, vult aan: “Wij hebben alle begrip voor de zakelijke afwegingen van Control die aan deze beslissing ten grondslag liggen. Jammer! Want mede door de steun van Control staat de ploeg er niet alleen sportief, maar ook qua ‘smoel’ zo goed voor.”

Mark Tuitert twitterde dinsdagochtend ook dat hij het besluit respecteert: ,,Onze hoofdsponsor Control stopt na deze winter. Repect voor hun beslissing. Een mooie en erg succesvolle periode voor beide partijen.”

Bron: Persbericht Control

Lees ook:Filmpje: Jorien ter Mors in medailletaxi
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Filmpje: dames team pursuit in medailletaxi
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>